Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفاعی امتداد نیوز اعزامی به منطقه رزمایش نهاجا در اصفهان، مرحله اصلی و عملیاتی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت صبح امروز (سه‌شنبه ۹ آبان) با رمز مقدس یا ابوالفضل العباس(ع) در منطقه عمومی اصفهان با شرکت کلیه پایگاه‌های شکاری و ترابری نیروی هوایی ارتش و با محوریت پایگاه شهید بابایی اصفهان آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 امیر سرتیپ دوم خلبان مسعود روزخوش سخنگوی این رزمایش با اعلام این خبر، گفت: این رزمایش با شرکت انواع هواپیماهای شکاری رهگیر، شکاری بمب‌افکن، ترابری نیمه‌سنگین و سبک، هواپیماهای ارتباطی، شناسایی و شنود الکترونیکی، سوخت‌رسان و انواع هواپیماهای بدون سرنشین در منطقه عمومی اصفهان از امروز به‌مدت ۲ روز برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: مرحله اصلی رزمایش نهاجا با مشارکت گسترده جنگنده‌های ارتش آغاز شد

بیشتر بخوانید: کدام جنگنده های ارتش در رزمایش نیروی هوایی مشارکت دارند؟

وی با بیان اینکه  در این رزمایش انواع هواپیماهای جنگنده بمب‌افکن، ترابری، شناسایی و سوخت‌رسان به‌همراه انواع هواپیماهای بدون سرنشین شرکت دارند؛ افزود: در این رزمایش ابتدا هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین نهاجا و هواپیماهای جمع‌آوری اطلاعات سیگنالی و شنود الکترونیکی در ساعات مختلف شبانه‌روز به پرواز درآمده و اهداف از پیش تعیین‌شده را مورد شناسایی قرار خواهند داد.

سخنگوی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت، گفت: در این رزمایش تمرین آماده‌باش‌ها، تمرین پدافند غیرعامل، بر اساس طرح‌های پراکندگی، تفرقه، استتار، اختفا، فریب الکترونیکی و اقدامات درون‌سیستمی به اجرا در خواهد آمد.

وی افزود: در این مرحله از رزمایش خلبانان شجاع و جوان نیروی هوایی به تمرین تاکتیک‌های نو و ابتکاری در راستای استفاده از مهمات هوشمند برد بلند و نقطه‌زن می‌پردازند.

 امیر روزخوش خاطرنشان کرد: این رزمایش براساس تمرین صحنه واقعی نبرد در محیط واقعی جنگ الکترونیک و تداوم عملیات در محیط جنگ‌های  نوین و تمرین پدافند غیرعامل با بهره‌گیری از تاکتیک‌های ابتکاری عملیاتی انجام خواهد شد. 

**آماده‌سازی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش + تصاویر دیدنی

در اولین روز رزمایش تصاویری از آماده سازی جنگنده‌های نیروهای هوایی ارتش منتشر شد.

**انهدام اهداف فرضی با بمب‌های هوشمند برای اولین بار توسط جنگنده‌های اف۷

در اولین روز از مرحله اصلی هفتمین رزمایش فدائیان حریم ولایت، هواپیماهای اف۵، صاعقه، و اف۷ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اهداف مهم و حیاتی دشمن فرضی را با استفاده از تسلیحات ساخت داخل منهدم کردند.

امیر سرتیپ دوم خلبان مسعود روزخوش سخنگوی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت گفت: در اولین روز از آغاز فاز عملیاتی رزمایش فدائیان حریم ولایت، هواپیماهای اف۵ و بومی صاعقه با بمب‌های ۵۰۰پوندی اهداف فرضی به‌روی باندهای پروازی ایستگاه‌های رادار و سکوهای پرتاب موشک، مخازن سوخت و انبار مهمات در منطقه نبرد را با موفقیت منهدم کردند.

سخنگوی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت اظهار داشت: همچنین هواپیماهای اف۷ مجهز به بمب‌های هوشمند، نقطه‌زن، دورایستا و راکت‌های ساخت داخل برای اولین بار اهداف حیاتی دشمن فرضی را با تکنیک‌های ابتکاری و خارج از رینگ پدافندی در عمق منطقه نبرد منهدم کردند.

**بارریزی “هرکولس‌های” ارتش با محافظت جنگنده‌های اف۱۴

ادامه اجرای هفتمین رزمایش بزرگ فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جنگنده‌های رهگیر اف‌ــ۱۴ به اجرای مأموریت گشت هوایی مسلح، رهگیری هواپیماهای دشمن فرضی و انجام مأموریت TOP COVER پرداختند.

 همچنین جنگنده‌های اف‌ــ۱۴ و میگ‌ــ۲۹ با انجام عملیات رزم هوایی شرایط درگیری در صحنه واقعی نبرد را با موفقیت به اجرا گذاشتند. 

 در بخش دیگری از این رزمایش عملیات جنگ الکترونیک و آزمایش انواع سامانه‌های پیشرفته ارتباطی نیروی هوایی ارتش با استفاده از بسترهای امن شبکه‌های بی‌سیم و باسیم، انواع سامانه‌های تسهیلات پروازی و انواع سامانه‌های تاکتیکی مأموریت‌های ابلاغ‌شده در جنگ الکترونیک را با موفقیت انجام دادند.

همچنین هواپیماهای ترابری سی‌ــ۱۳۰ در ارتفاع متوسط و شرایط تهدید اقدام به بارریزی تاکتیکی با پشتیبانی هوایی هواپیمای اف۱۴ کردند.

 افزایش حجم قدرت آتش و دقت در اصابت اهداف متحرک و ثابت زمینی و هوایی، استفاده از مهمات نقطه‌زن و دورایستا با قدرت تخریب بسیار بالا یکی دیگر از نقاط قوت این رزمایش است و بخشی از توان رزمی نیروی هوایی ارتش را به معرض نمایش می‌گذارد.

**” تیک آف” جنگنده صاعقه در رزمایش نیروی هوایی ارتش + فیلم اختصاصی

در اولین روز از مرحله اصلی رزمایش بزرگ فداییان حریم ولایت ۷، جنگنده‌های مختلف نیروی هوایی ارتش از پایگاه هوایی شهید بابایی اصفهان به پرواز درآمدند. 

در این بخش، جنگنده های اف ۴، اف۵، اف ۱۴ و صاعقه ۱ به پرواز درآمده و برای انجام ماموریت‌های محوله به پرواز درآمدند. 
در ذیل، فیلم پرواز ۲ فزوند جنگنده بومی صاعقه ۱ را مشاهده کنید:

 

فیلم/ تیک آف جنگنده صاعقه

 

**تمرینات پروازی جنگنده اف ۱۴ ارتش + فیلم

در این مرحله ده‌ها فروند از انواع هواپیماهای شکاری بمب‌افکن، ترابری سنگین و نیمه‌سنگین، سوخت‌رسان، شکاری رهگیر و شناسایی، گشت هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین به‌مدت ۲ روز به انجام رزمایش خواهند پرداخت.

 

فیلم/ تمرین پروازی جنگنده اف- ۱۴

فیلم/ تمرین پروازی جنگنده اف- ۱۴

 

**اجرای طرح مردم‌یاری در منطقه رزمایش ارتش

همزمان با شروع هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش در منطقه انارک و اصفهان، سیزدهمین طرح مردم‌یاری این نیرو  با عنوان سفیران سلامت در نایین و مناطق محروم این شهرستان از جمله بافران، انارک و چوپانان آغاز شد.

متخصصان بیمارستان بعثت نیروی هوایی ارتش در سیزدهمین طرح مردم‌یاری با استقرار در شهرستان نایین و حومه از جمله بافران، انارک و چوپانان بیماران را به طور رایگان ویزیت کردند. این طرح در راستای ارتقاء سطح سلامت عمومی مردم مناطق محروم و تمرین کادر درمانی اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی ارتش انجام شد.

در این طرح متخصصان چشم، گوش و حلق و بینی، ارتوپدی، جراح عمومی، دندانپزشکی، طب اورژانس، زنان و زایمان، اطفال، پوست، داخلی، پزشک عمومی، ارائه خدمات درمانی رایگان از جمله (ویزیت، تحویل دارو و اهدای بسته سلامت) مراجعان و بیماران خود را پذیرش کردند.

تجهیزات به کار گرفته شده در طرح مردم‌یاری نهاجا شامل اتاق عمل سیار، اتوبوس آمبولانسی، بیمارستان صحرایی، درمانگاه سیار، تجهیزات آزمایشگاهی و آزمایشگاه جنگ نوین است.

**میگ‌های ۲۹ ارتش با موشک ارتقایافته اهداف را سرنگون کردند

در اولین روز از مرحله اصلی و فاز عملیاتی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت، هواپیمای رهگیر میگ۲۹ با استفاده از موشک‌های  بهینه شده و ارتقا یافته در محیط واقعی جنگ الکترونیک، اهداف هوایی را با موفقیت منهدم کردند.

همچنین در این مرحله از رزمایش، جنگنده بمب افکن های فانتوم، همزمان با اجرای ماموریت TOP COVER توسط هواپیماهای اف-۱۴، به منظور نفوذ در عمق منطقه نبرد، اقدام به  سوختگیری هوایی از هواپیمای سوخت رسان در ارتفاع پست کردند، همچنین سوختگیری شبانه هواپیمای سوخو۲۴ به سوخو۲۴ برای اولین بار در ارتفاع پست  انجام خواهد شد.

**پهپادهای نهاجا رسما به بمب‌های هوشمند و نقطه‌زن مجهز شدند + جزئیات

برای اولین بار پهپادهای تهاجمی ارتش مجهز به بمب‌های هوشمند نقطه‌زن با پرواز برد بلند و در محیط جنگ الکترونیک، با غافلگیری دشمن، سامانه‌های پدافندی و دور از انتظار دشمن را منهدم کردند.

امیر سرتیپ دوم خلبان مسعود روزخوش سخنگوی هفتمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت با اعلام خبر فوق گفت: در این مرحله از رزمایش تیم‌های متخصص در حوزه‌های جنگ نوین حاضر در منطقه رزمایش به مقابله با تک شیمایی دشمن فرضی پرداختند و گروه جنگ‌های نوین نهاجا با بکارگیری انواع سامانه‌های رفع آلودگی بومی سازی شده توسط متخصصان کشورمان به مقابله با حمله شیمیایی دشمن پرداختند.

وی افزود: همچنین در ادامه هواپیماهای بمب‌افکن راهبردی سنگین سوخو۲۴ و فانتوم  با استفاده از غافلگیری شبانه و در ارتفاع پست اقدام به بمباران سنگین هوا به زمین (Carpet Bombing) به سمت اهداف از پیش تعین شده خواهند کرد و هواپیمای اف۴ نیز با استفاده از فلر اقدام به روشنایی صحنه نبرد در راستای شناسایی  و انهدام اهداف توسط پرنده‌های مشابه می‌کند.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۴۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟

در حالی که F-۱۶‌ها برای اولین بار در هفته‌های آینده وارد اوکراین خواهند شد، پیش بینی‌ها در مورد عملکرد این جت جنگنده آمریکایی در مقابله با همتایان روسی خود آغاز شده است.

به گزارش روزیاتو، F-۱۶ پس از بیش از ۵۰ سال خدمت و ارتقاء‌های فراوان، همچنان یکی از محبوب‌ترین و موفق‌ترین جت‌های جنگنده جهان است.

در مورد این جت‌های ساخت آمریکا حرف‌های زیادی زده شده است و ادعا می‌شود که هیچ F-۱۶‌ی در نبرد هوا به هوا از دست نرفته است و اینکه آن‌ها می‌توانند شرایط نبرد در آسمان اوکراین و فراتر از آن را تغییر دهند. اما این ادعا چقدر واقعیت دارد؟ تاریخچه جنگی F-۱۶ Fighting Falcon چیست؟

یک رکورد برجسته

واضح است که F-۱۶ Fighting Falcon از دوران خدمت قابل توجهی در نبرد‌های هوا به هوا برخوردار بوده است. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط MigFlug، جنگنده F-۱۶ آمار ۷۶ شکار موفق را ثبت کرده، در حالی که ۵ فروند از این جنگنده آمریکایی نیز در اثر شلیک زمینی و یک مورد در اثر شلیک هوا به هوا سرنگون شده است. همچنین این وبسایت تصریح می‌کند که هر هواپیمایی را می‌توان روی زمین منهدم کرد – و این ربطی به خوب بودن هواپیما ندارد.

عملکرد F-۱۶ Falcon (به ادعای MigFlug)

پیروزی‌های هوایی: ۷۶ (عمدتاً در مقابل هواپیما‌های شوروی)

تلفات هوا به هوا: ۱ (توسط Mirage ۲۰۰۰)

تلفات ناشی از آتش زمینی: ۵ فروند (همه در خدمت ایالات متحده)

از ۷۶ شکار موفق در نبرد‌های تن به تن هوایی، اکثریت قریب به اتفاق آن توسط نیرو‌های اسرائیلی بوده اند. اف-۱۶‌های اسرائیلی ۶ فروند هواپیما را در درگیری‌های مرزی سوریه بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۶، ۴۴ هواپیمای در جنگ لبنان در سال ۱۹۸۲ و ۳ هواپیما را در جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶ را سرنگون کردند. این یعنی از ۷۶ مورد شکار‌های موفق صورت گرفته توسط F-۱۶، دستکم ۵۳ مورد توسط هواپیما‌های اسرائیلی بدست آمده است.

از ۲۳ پیروزی باقیمانده، پاکستانی‌ها حدود نیمی از آن‌ها (۱۱ فروند) در طول جنگ شوروی-افغانستان و درگیری‌های بعدی مرزی به ثبت رسانده اند. بقیه پیروزی‌های هوایی F-۱۶ در مناطق پرواز ممنوع (۲ مورد برای ایالات متحده آمریکا)، یوگسلاوی سابق (۵ مورد برای ایالات متحده آمریکا و ۱ مورد برای هلند)، کودتای ونزوئلا در سال ۱۹۹۲ (۳ مورد) و درگیری‌های دریای اژه (۱ مورد) به دست آمد.

پنج فروند F-۱۶ که توسط پدافند هوایی زمینی ساقط شدند در طول جنگ خلیج فارس (۳ فروند سرنگون شده) و بر فراز یوگسلاوی سابق (۲ مورد سرنگونی) بودند. هر ۵ فروند F-۱۶ سرنگون شده در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده بوده اند.

در همین حال، پسر عموی بزرگتر F-۱۶، یعنی F-۱۵ (یک جنگنده تخصصی برتری هوایی)، حتی رکورد‌های حیرت انگیز بیشتری دارد. MigFlug مدعی است که جنگنده F-۱۵A/C/IS Eagle رکورد ۱۰۲ پیروزی در نبرد‌های هوا به هوا را ثبت کرده است و هیچ‌کدام در اثر آتش هوا به هوا از دست نرفته یا ساقط نشده است. Strike Eagle جدیدتر یک شکار موفق هوا به هوا به ثبت رسانده است، و سه مورد با آتش زمینی سرنگون شده اند (هیچ کدام در درگیری هوا به هوا از بین نرفته اند). بیشتر این پیروزی‌های هوا به هوا توسط نیروی هوایی اسرائیل و نیروی هوایی ایالات متحده در طول جنگ خلیج فارس به دست آمد.

تلفات هوا به هوا صفر بوده است؟

یکی از ادعا‌هایی که در مورد F-۱۶ وجود دارد این است که هرگز در یک نبرد هوا به هوا ساقط نشده است. با این حال، اکنون می‌دانیم که این ادعا اشتباه است، زیرا حداقل یک مورد تایید شده ساقط شدن در اثر نبرد هوا به هوا علیه یک F-۱۶ وجود داشته است. از زمان استقلال یونان در سال ۱۸۲۱ (و مسلماً قبل از آن تحت سلطه عثمانی)، یونان و ترکیه رقیب یکدیگر بوده اند. یونان و ترکیه هر دو در سال ۱۹۵۲ به عضویت ناتو در آمدند، اما ارتش‌های بسیار بزرگ آن‌ها عمدتاً برای رویارویی با یکدیگر ساخته شده‌اند.

قبرس و جزایر یونان مناطق رویارویی دو کشور عضو ناتو هستند. در سال ۱۹۹۶ گزارش شد که یک جنگنده اف ۱۶ ترکیه در یکی از دوره‌های تشدید تنش با یونان (به نام بحران ایمیا/کارداس) سقوط کرده است. لازم به ذکر است که یونان سرنگونی F-۱۶ توسط این کشور را تکذیب کرده است. خلبانان یونانی تنها گزارش دادند که F-۱۶ ترکیه‌ای آتش گرفته و آن‌ها یک چتر نجات را دیده اند.

در سال ۲۰۱۲ بود که ترکیه اذعان کرد که یک فروند میراژ ۲۰۰۰ یونانی ساخت فرانسه، اف-۱۶ آن‌ها را با موشک هوا به هوا سرنگون کرده است، بعد از اینکه ظاهراً حریم هوایی یونان را نقض کرده بود. این تنها مورد تایید شده شکار موفق هوا به هوا علیه یک F-۱۶ است. در سال ۲۰۱۴، روزنامه انگلیسی زبان ترکیه ای، دیلی صباح، گزارش داد که دولت ترکیه در حال بررسی طرح شکایت علیه مقامات یونانی است.

علاوه بر این، وب‌سایت Top War مستقر در روسیه ادعا می‌کند که F-۱۶‌های بیشتری سرنگون شده‌اند، از جمله یکی در سال ۱۹۸۷ در پاکستان. این احتمال وجود دارد که F-۱۶‌های بیشتری در نبرد هوا به هوا سرنگون شده باشند، اما این درگیری‌ها هرگز تایید نشده است.

عملکرد تاریخی در برابر آینده

مهم است که به یاد داشته باشید که هنگام بحث در مورد تاریخچه عملکرد F-۱۶ ها، فقط از یک چیز صحبت می‌کنیم: تاریخ. این آینده نیست، بلکه رویداد‌هایی است که در زمان و مکان متفاوتی رخ داده اند. F-۱۶‌ها سابقه قابل توجهی در رویارویی با هواپیما‌های قدیمی شوروی دارند، اما در اوکراین، آن‌ها با هواپیما‌های قدیمی شوروی روبرو نخواهند شد.

آن‌ها در برابر مدرن‌ترین جت‌های روسی و یک شبکه دفاع هوایی قابل توجه قرار خواهند گرفت. F-۱۶ ممکن است هواپیمای قابل احترامی باشد، اما جنگنده نسل پنجمی نیست (مخصوصاً آن دسته از مدل‌های قدیمی که به اوکراین اهدا شده اند). طبق اطلاعات وبلاگ Oryx، حداقل ۶۲ فروند F-۱۶ به اوکراین قول داده شده است (اگرچه ممکن است در نهایت تعداد بیشتری از کشور‌های دیگر مانند یونان به این کشور داده شوند).

جت‌های F-۱۶‌ی که اوکراین دریافت می‌کند ممکن است توانمند باشند، اما قدیمی هستند. از این گذشته، دانمارک، نروژ و بلژیک آن‌ها را به نفع جنگنده‌های مدرن‌تر نسل پنجم بازنشسته می‌کنند. این‌ها همچنین پیشرفته‌ترین F-۱۶‌های موجود نیستند. این جنگنده‌های اهدایی از نسخه‌های قدیمی Block ۱۵ یا ۲۰ قدیمی هستند، نه جدیدترین نسخه‌های Block ۷۰/۷۲ (اگرچه ممکن است در طول سرویس خود ارتقا یافته باشند). زمان نشان خواهد داد که آیا آن‌ها می‌توانند عملکرد چشمگیر گذشته خود را ادامه دهند و از آسمان اوکراین دفاع کنند یا شانسی در برابر جنگنده‌های مدرن‌تر روسی ندارند.

دیگر خبرها

  • فلر یا شرارهٔ منحرف کننده در هواپیماهای جنگنده چیست؟
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • مفاهیم: فلر یا شرارهٔ منحرف کننده در هواپیماهای جنگنده چیست؟
  • افشای اشتباهات بزرگ ارتش اسرائیل | گنبد آهنین خودزنی می کند
  • ۳۰ تفنگدار دریایی آمریکا حین برگزاری یک رزمایش زخمی شدند
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • دیدار رئیس دفتر نظامی فرمانده کل قوا و فرمانده نیروی هوایی ارتش با خانواده شهید زاهدی
  • رسوایی پدافندی هوایی اسرائیل رو شد
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند